Новини

Останні події

Мер Одеси: Із здачею в експлуатацію нового аеродромного комплексу географія польотів аеропорту Одеси набагато розшириться

В Одесі ведеться будівництво нового аеродромного комплексу. Роботи проводяться в умовах діючого аеропорту, без зупинки прийому і відправки авіарейсів.

25 липня 2019 року мер Одеси Геннадій Труханов провів робочу нараду і проінспектував хід будівельних робіт, а також відвідав новий термінал аеропорту.

Будівництво аеродромного комплексу ведеться за кошти державного бюджету України. Його введення в експлуатацію заплановано на травень 2020 року.

Сьогодні вже повністю завершені роботи з облаштування нової злітно-посадкової смуги аеродромного комплексу. Її довжина - 2800 метрів, ширина - 45 метрів. Ведеться будівництво магістральної і п'яти руліжних доріжок, передбачено будівництво перонів та іншої інфраструктури.
Також буде встановлено сучасне навігаційне обладнання, що зробить аеропорт всепогодним.

Новий термінал - виконання інвестиційних зобов'язань приватної компанії. Він відповідає сучасним міжнародним вимогам, розрахований на обслуговування 3 млн. пасажирів на рік, пропускна здатність - 1000 пасажирів на годину. Вже сьогодні новий термінал активно приймає внутрішні і міжнародні рейси. У тестовому режимі розпочато роботу на виліт внутрішніх рейсів, а з жовтня планується запустити виліт міжнародних рейсів.

«Міжнародний аеропорт Одеса - це приклад комплексної роботи і взаємодії муніципалітету, державних органів влади та бізнесу.
Перед нами стоїть спільне завдання: створити максимально комфортні умови для пасажирів. Повноцінно термінал запрацює після введення в експлуатацію нового злітно-посадкового комплексу
», - зазначив Геннадій Труханов.

Міський голова зазначив, що вже сьогодні злагодженість у діях і постійна робота з компаніями-перевізниками дозволяє залучати нові авіакомпанії в Одесу і нарощувати пасажиропотік. Мер Одеси висловив упевненість, що зі здачею в експлуатацію нового аеродромного комплексу географія польотів Міжнародного аеропорту Одеса набагато розшириться.