Новини

Останні події

Вперше за останні 11 років в Одеси з'явилося ще одне місто-партнер - Марракеш

16 квітня 2019 року в одеській мерії відбулося підписання Угоди про співробітництво і партнерство між Одесою і Марракешем.

З боку Одеської міської ради документ підписав мер Одеси Геннадій Труханов, з боку муніципалітету Марракеша - мер міста пан Мохамед Ларбі Белькаід.

На урочистій церемонії підписання були присутні: представники муніципалітетів Марракеша і Одеси, дипломати і представники Міністерства закордонних справ, Почесні громадяни Одеси, депутати, члени виконавчого комітету Одеської міської ради.

«Сьогодні ми є учасниками воістину історичної події. Вперше в історії незалежної України підписується Угода про співпрацю з містом Королівства Марокко. Упевнений, наші міста - Одеса і Марракеш - дадуть старт розвитку міцних відносин між нашими країнами», - зазначив Геннадій Труханов.

Сторони домовилися про співпрацю в таких галузях: економіка і торгівля, залучення інвестицій і створення спільних підприємств, наука та освіта, туризм і рекреація, культура та спорт, соціальна політика.

«У наших міст є дуже багато спільного. Одеса і Марракеш - міста-мільйонники, туристичні та культурні центри, мультикультурні і інтернаціональні міста, які мають багату спадщину. Упевнений, цей день стане початком безлічі спільних проектів і буде відправним пунктом у розвитку наших відносин, спрямованих на культурний обмін і взаємодію жителів наших міст», - зазначив пан Мохамед Ларбі Белькаід.

*****
Останній раз Одеса підписувала Угоду про співробітництво і партнерство в 2008 році (з містом Німбо).